Često postavljana pitanja

                
Da li svako moze da vezba, praktikuje Jogu za lice ?

Da, to je za sve uzraste, za žene i muškarce, decu i starce. Svi mogu vežbati. U slucaju da imete zdravstveni problem ( u zavisnosti o kom zdravstvenom problemu je rec), biste trebali da razmotrite da li da vezbate, ili ne.

                
Koliko cesto moram da vezbam Jogu za lice pre nego sto primetim bilo kakve rezultate?

To zavisi od vaše starosti, stila života, vaših navika. Misici na licu su tanji i manje vidljivi od recimo, misica na telu. Rezultati iskljucivo zavise od vas, vase upornosti i svakodnevnog vezbanja. Neki vec vide rezultate nakon dve nedelje, drugima treba više vremena da bi dosli do istih. Ali da biste bili sigurni da napredujete, potrebno je napraviti fotografije pre i posle.

                
Kada moram da vezbam?

Ako želite da vidite dobre rezultate, dva puta dnevno. Prvo ujutro i neposredno pre spavanja. Vježbanje Joge za lice ujutro budi mišiće i može pomoći u razbijanju loših navika na licu. Vežbanje uveče pomaže vam da resetujete mišiće i um i opustite se pre nego što zaspite.

                
Da li vezbanje Joge za lice stvara bore?

Ne. Neki stvarno to misle, ali to nije slučaj. Da biste bili sigurni da koristite prave mišiće i pravilno ih pomerate, vežbajte ispred ogledala. Pravo pomeranje mišića može zapravo sprečiti i smanjiti bore.

                
Sta je sa pozama? Da li moram da praktikujem sve poze, svaki dan?

Ne, ne ali budite sigurni da ih radite svaki dan tokom najmanje 5 minuta i budite usredsređeni na područje koje želite da poboljšate. Ako imate određeno područje koje vas brine, trebalo bi da provedete više vremena vežbajući određene položaje upravo u tom području. Nakon što postignete željene rezultate, ne biste trebali prestati s vježbanjem, u protivnom ćete doći tamo gdje ste tek započeli.

                
Sta ako ne mogu da pokrenem odredjene misice na licu?

Započnite sa dječjim koracima i stići ćete tamo. Svi moramo naučiti da hodamo. Nekome treba više vremena. U početku vam mišići mogu spavati, trebate ih probuditi. Za to je potrebno malo strpljenja i vremena. Samo nastavite sa vežbanjem. Ne gubite fokus i cilj.

                
Da li moram svaki dan da vezbam za sva podrucja na licu?

Odabirom područja o kome razmišljate možete birati koje vam poze najviše odgovaraju. Međutim, baš kao i svakodnevni trening tela, korišćenje svih mišića na licu će doneti bolje rezultate. Poze koje vam se ne sviđaju su verovatno one koje trebate shvatiti kao izazov.

                
Imam cudan osecaj na licu nakon vezbanja, da li je to normalno?

Da, jeste. Posle bavljenja bilo kojim drugim sportom normalno je da osetite nelagodu ili bol. Stimulišete mišiće za koje nikada niste ni znali da postoje. Vežbe polako gradite i postepeno povećavajte otpor prema učestalosti vežbe.

                
Koliko dugo treba da budem u odredjenoj pozi?

Svaka poza oduzima odredjeno vreme. Nekim je potrebno 6 sekundi, drugima 20.

                
Da li mogu da vezbam Jogu za lice, s’obzirom da sam imala Botox, Face-Lift …tretmane?

Da možete. Uvek se može kombinovati sa drugim tretmanima lica. Ali treba se setiti da Botok blokira i sprečava (po)kretanje mišića. Ubrizgani mišić se više ne može stezati, zbog čega se bore opuštaju i omekšavaju. To može biti izazov za vas tokom vežbanja. Pre nego što započnete, lice uvek treba da bude hidrirano, vlazno. Ako osetite neku nelagodnost, odmah morate prestati i trebalo bi da konsultujete svog lekara.

                
Imam duplu bradu, to je genetski. Mogu li i u ovom slucaju da vezbam jogu za lice kako bi dosla do zeljenih rezultata?

Da. U stvari, vaša porodica je sjajan primer kako biste trebali izgledati u budućnosti. Možete da sprečite problem pre nego što se manifestuje. Posmatrajte njihov izgled i počnite da radite na području koje želite da promenite. Zapravo vas mogu inspirirati da radite na sebi.

                
Da li je bolje da vezbam nekoliko poza svaki dan, ili da vezbam sve poze svaki drugi dan?

Ako ne koristite mišiće, izgubite ih. Bolje je da vežbate malo svaki dan, a zatim jednom s vremena na vreme. Dnevna rutina je neophodna ako želite da postignete svoj cilj.