wATER

Voordelen van water

januari 20, 2019 by

Viki

blank

Voordelen van water.
Water is erg gunstig voor ons lichaam, we realiseren ons niet echt hoe belangrijk het is. Mijn ouders hebben me niet geleerd om genoeg water te drinken. Ze zeiden altijd dat ik goed moest eten, goed moest slapen, naar school moest gaan om een ​​braaf meisje te zijn. Ik besteedde niet echt aandacht aan hoeveel water er werd gebruikt om te drinken en ik wist niet eens dat ik, door niet genoeg water te drinken, me een droge huid kon geven en me een slecht gevoel in mijn eigen lichaam kon geven. Meestal hebben we de hele dag honger en meestal eten we. Water staat op de 2e plaats omdat we te druk zijn om na te denken over ons lichaam. We drinken koffie, zwarte thee, elke thee met theïne die ons wakker houdt. En natuurlijk komen we door koffie en thee te drinken dichter bij elkaar. Het is een soort ritueel omdat het ons samenbrengt. Maar wist u dat u door het drinken van koffie alle mineralen en vitaminen wegneemt die gunstig zijn voor uw lichaam. Maar vooral omdat de koffie als een spons werkt, neemt het je water weg. Jaren gaan voorbij en je zult niet merken dat je lichaam dorst heeft.

blank


Er zijn veel discussies over het onderwerp water. Wist je dat het lichaam van een baby bestaat uit bijna 80% water en dat een volwassen persoon ongeveer 60% uit water bestaat? Dat is een groot verschil, toch! We moeten die 80% zeker behouden, of we moeten eraan werken om het terug te krijgen.
De eerste tekenen van uitdroging zul je op je lippen en rondom hen opmerken. U zult kleine lijnen opmerken en ze zullen fragiel en droog lijken. Ik zie het op mijn gezicht als ik niet genoeg water drink. Mijn gezicht praat elke dag tegen me. Het maakt me bewust van de keuzes die ik de hele dag heb gemaakt.

blank


Water zuivert ons systeem, het reinigt onze nieren, lever, bloed, lymfestelsel. Het werkt als een detox. Er zijn zoveel complexe en interessante chemische processen in ons lichaamssysteem en toch zouden ze zonder water niet mogelijk zijn. Onze cellen hebben het ook nodig. Om te kunnen produceren en regenereren, hebben we water nodig.
Dus, wat denk je, hoeveel water hebben we eigenlijk nodig gedurende de dag? De minimale hoeveelheid water die we de hele dag door moeten drinken is 2 liter. Het hangt echt van u af, van uw levensstijl, waar u woont, hoeveel u eet, hoe zwaar u bent, hoeveel u slaapt en hoeveel u beweegt.
Ik zal u een voorbeeld geven: als u in Afrika woont, moet u natuurlijk meer water drinken. Je gaat daar veel meer zweten dan in Zweden. Afrika is warmer dan ergens anders in de wereld. Mensen in het koudere gebied zweten niet zo veel, behalve als ze naar de sauna gaan. En trouwens, sauna is heel goed voor je huid. Als je te veel vlees, zuivelproducten of snoep eet, moet je meer drinken omdat het je gifstoffen uit het lichaam wegspoelt. Bepaalde vetten, vooral dierlijke vetten, zijn moeilijker op te lossen en kunnen veel langer in het lichaam blijven. Als u boven uw normale gewicht zit, moet u meer water drinken.
Water Flushes toxines en vetten en het werkt als een douche van binnen naar buiten.

Water:
– ontgiftend
– zuiveren
– reinigend
– tegen stress
– het hydrateert
– anti-veroudering
– creëert elasticiteit


En hoe zit het met je gezicht en water?


Je gezicht is afhankelijk van water. Goed uitziende huid is gehydrateerd. Dus, door het drinken van water door de dag zal je gezicht er baat bij hebben. Het kan wegnemen wat rimpels op je gezicht verwijderen, je zult je beter voelen en je zult er jonger uitzien. Je zult een aantal goede gewoonten creëren en je huid zal elastischer zijn.

blank


Als Face Yoga Teacher kan ik de gezichten van mensen lezen, ik kan zien hoeveel ze drinken en wat voor levensstijl ze hebben. Mijn conclusie, mensen hebben dorst!
En ik zal je iets vertellen over slaapgewoonten. Ben je ooit wakker geworden en had je meer rimpels dan een dag ervoor? Dat komt omdat je de dag ervoor niet genoeg water hebt gekregen. Die rimpels zijn geen echte rimpels. Echte rimpels worden veroorzaakt door het ontbreken van collageen en ze zijn veel dieper. Deze fijne lijntjes ontstaan ​​door uitdroging. Dus ja, als je wat meer water zou drinken, dan raak je je fijne lijntjes kwijt.